O firmie

GÓRNI spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. (dawniej: UBOJNIA DROBIU Górni i Synowie sp.j.) jest firmą rodzinną funkcjonującą na rynku drobiarskim od 1996 roku.

Podstawowym przedmiotem działalności firmy jest ubój i rozbiór kurcząt brojler oraz sprzedaż hurtowa i detaliczna mięsa i podrobów drobiowych.

Produkcja prowadzona jest w nowym zakładzie spełniającym wymogi prawa polskiego i Unii Europejskiej. Dzięki zastosowaniu nowoczesnych technologii oraz elastycznych metod zarządzania jesteśmy w stanie zaoferować produkty najwyższej jakości zgodnie z oczekiwaniem klienta.

Bieżący proces produkcyjny podlega ścisłej kontroli przez urzędowych lekarzy weterynarii. Doświadczenie i wdrożone systemy HACCP, GHP i GMP zapewniają najwyższą jakość zdrowotną oraz handlową naszych produktów.

Baza surowcowa oparta na długoletniej współpracy z producentami drobiu głównie z regionu Mazur, pozwala nam dostarczyć świeży drób o parametrach zgodnych z oczekiwaniami konsumentów.

Produkty nasze oferujemy w ciągłej sprzedaży na terenie kraju oraz poza jego granicami.

Unia Europejska
Chicken

Historia zakładu

Dzięki rodzinnej strukturze, długoletniej współpracy z lokalnymi producentami drobiu i doświadczeniu nasz zakład jest w stanie zapewnić najwyższej jakości produkt przy zachowaniu dużej elastyczności oraz wysokim bezpieczeństwie prowadzenia biznesu. Potwierdzają to również zdobyte liczne nagrody i wyróżnienia.

Wyróżnienia

Firma jest laureatem licznych nagród takich jak Gazele Biznesu, Gepardy Biznesu, Diamenty Forbesa, które potwierdzają stabilny i stały rozwój firmy.

Jednak najbardziej dumni jesteśmy z dwóch nagród otrzymanych w 2018 roku, które doceniają wartości jakimi kierujemy się w codziennej pracy. Są to nagrody, które otrzymaliśmy z rąk Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego: Przedsiębiorca Godny Naśladowania oraz Przedsiębiorstwo Przyjazne Ekonomii Społecznej.

Współpraca

Współpraca

Osiągnięcie obecnej stabilnej pozycji rynkowej GÓRNI spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. wynika z szeroko pojętej dobrej współpracy z hodowcami drobiu, odbiorcami mięsa drobiowego oraz innymi partnerami biznesowymi. Od początku istnienia, zarówno w niekorzystnych, jak i doskonałych okresach funkcjonowania Ubojni, działanie zgodnie z zasadami fair play były wyznacznikiem dla właścicieli jak i kierownictwa Zakładu.

Misja Przedsiębiorstwa

Zasadniczym powodem istnienia naszego przedsiębiorstwa jest stworzenie i zapewnienie dla wszystkich podmiotów powiązanych z przedsiębiorstwem odpowiednio dobrych warunków funkcjonowania i poprawiania swojej pozycji w szeroko pojętym środowisku.

Jako podmioty powiązane rozumiemy tu grono pracowników zakładu, współwłaścicieli, dostawców i odbiorców produktów, instytucje lokalne oraz inne przedsiębiorstwa współpracujące lub sympatyzujące z naszym zakładem.

Polityka jakości

Optymalizowanie i zabezpieczanie stałej produkcji zakładu w oparciu o zasady fair play w relacjach wewnątrz zakładowych oraz relacjach biznesowych z kontrahentami.

Elastyczność w zarządzaniu oraz w produkcji dla ciągłej poprawy pozycji przedsiębiorstwa na tle branży ogólnokrajowej i lokalnej przedsiębiorczości.

Szacunek dla środowiska naturalnego poprzez minimalizację szkodliwych emisji oraz rozważne korzystanie z dóbr naturalnych.

1

Produkcja wysokiej jakości mięsa kurczęcego oraz wyrobów z mięsa kurczęcego przy użyciu nowych technologii z udziałem doświadczonej i odpowiedzialnej załogi.

2

Produkcja wysokiej jakości mięsa kurczęcego oraz wyrobów z mięsa kurczęcego przy użyciu nowych technologii z udziałem doświadczonej i odpowiedzialnej załogi.

3

Ciągła analiza systemu HACCP oraz GHP i GMP w celu optymalizacji jakości produktu i maksymalizowania jego bezpieczeństwa zdrowotnego.

Masz pytania?

Zapraszamy do kontaktu. Postaramy się odpowiedzieć jak najszybciej to możliwe.