GÓRNI spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. (dawniej: UBOJNIA DROBIU Górni i Synowie sp.j.) jest firmą rodzinną funkcjonującą na rynku drobiarskim od 1996 roku.
Podstawowym przedmiotem działalności firmy jest ubój i rozbiór kurcząt brojler oraz sprzedaż hurtowa i detaliczna mięsa i podrobów drobiowych.
Produkcja prowadzona jest w nowym zakładzie spełniającym wymogi prawa polskiego i Unii Europejskiej. Dzięki zastosowaniu nowoczesnych technologii oraz elastycznych metod zarządzania jesteśmy w stanie zaoferować produkty najwyższej jakości zgodnie z oczekiwaniem klienta.
Bieżący proces produkcyjny podlega ścisłej kontroli przez urzędowych lekarzy weterynarii. Doświadczenie i wdrożone systemy HACCP, GHP i GMP zapewniają najwyższą jakość zdrowotną oraz handlową naszych produktów.
Baza surowcowa oparta na długoletniej współpracy z producentami drobiu głównie z regionu Mazur, pozwala nam dostarczyć świeży drób o parametrach zgodnych z oczekiwaniami konsumentów.
Produkty nasze oferujemy w ciągłej sprzedaży na terenie kraju oraz poza jego granicami.
To nowoczesna ferma drobiu składająca się z 6-ciu obiektów inwentarskich o łącznej obsadzie 259.200 szt. kurcząt brojler.
Działalność fermy podlega ciągłemu nadzorowi PIWet w Giżycku oraz oparta jest o pozwolenie zintegrowane wydane przez Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego. Nowoczesne podejście zootechniczne w połączeniu z 10-osobową przeszkoloną i stałą załogą, gwarantuje utrzymanie ponadprzeciętnego dobrostanu zwierząt oraz powtarzalnych wyników produkcyjnych.
Gabinet Weterynaryjny BRZESKI i Wspólnicy, kierowany przez lek. wet. Michała Brzeskiego, to młoda, a zarazem doświadczona drużyna lekarzy weterynarii, wyspecjalizowanych w obsłudze ferm kurcząt brojler.
Nasi lekarze wiedzę z zakresu weterynarii opierają nie tylko o wykształcenie akademickie, ale też dodatkowe specjalizacje oraz odpowiednio dobierane szkolenia i sympozja. Szerokie doświadczenia wynikają z aktywnej pracy w terenie, analiz w renomowanych laboratoriach i już na samym końcu obserwacji wyników swojej pracy na linii w ubojni.
Specjalistyczna wiedza weterynaryjna i praktyczne umiejętności zootechniczne stanowią doskonałą podstawę do osiągania najlepszych wyników hodowlanych przez współpracujące fermy drobiu.